Oprechte interesse in mensen en het recruitment vak, een ambacht

Door: Alexandre Gimbrere
15/02/2023
“ Al 4,5 jaar staan Jasper Bouw & Alexandre Gimbrère aan het roer van DigiteQ Work. Nu hebben ze de wind in de rug, maar een gemakkelijke start was het allerminst. Een concurrentiebeding en Corona maakte het ondernemen niet altijd makkelijk, maar wel leuk en vol uitdagingen. En de drive en passie voor recruitment zijn ze de afgelopen jaren geen moment uit het oog verloren. ”

Oprechte interesse in mensen en het recruitment vak, een ambacht.

 

Al 4,5 jaar staan Jasper Bouw & Alexandre Gimbrère aan het roer van DigiteQ Work. Nu hebben ze de wind in de rug, maar een gemakkelijke start was het allerminst. Een concurrentiebeding en Corona maakte het ondernemen niet altijd makkelijk, maar wel leuk en vol uitdagingen. En de drive en passie voor recruitment zijn ze de afgelopen jaren geen moment uit het oog verloren.

Opgegroeid op de Veluwe en in Alkmaar, maar elkaar ontmoet in Amsterdam. “We zijn elkaar tegen het lijf gelopen bij onze oude werkgever, waar Jasper verantwoordelijk was voor het Tech domein en ik voor eCommerce & online marketing. We hebben elkaar gevonden in de oprechte interesse in het recruitment vak.” Jasper vult aan: “Na 4 succesvolle en mooie jaren bij onze oud werkgever, waarin we alle stappen hadden doorlopen, vonden we dat het tijd was voor een nieuw avontuur. Eentje waar we onze eigen ideeën in kwijt konden en zo geschiedde.”

 

Een passie voor ondernemen en mensen

De drive voor het samenbrengen van mensen zat er bij beide heren al vroeg in. Jasper: “Tijdens en naast mijn studie was ik altijd al veel bezig met ondernemen, psychologie, branding en sales. Toen ik voor het eerst in aanraking kwam met recruitment en ik mijn interesse in mensen, verbinden en sales met elkaar kon combineren, vielen alle puzzelstukjes op zijn plek.” Ook Alexandre vond zijn passie voor ondernemen, marketing en sales terug in zijn werk als recruiter. “Via mijn netwerk kwam ik in aanraking met recruitment en vond daar alle elementen die ik zocht in mijn werk. Sindsdien heb ik niet meer achterom gekeken.”

 

Een kantoor midden in de stad

De mannen vestigden zich met hun kantoor op verschillende plekken in Amsterdam, maar hebben nu hun vaste plek gevonden op de Plantage Kerklaan, ja inderdaad naast Artis. Tijdens lunchpauze lopen ze dan ook graag een rondje door de dierentuin. Jasper: “Een van de leuke extra’s bij DigiteQ is dat iedere werknemer van ons een abonnement krijgt op Artis, zodat je tijdens de lunch even langs de flamingo’s en olifanten kunt lopen. Toch zonde om geen gebruik te maken van zo’n mooie plek midden in de stad.”

“Je bent onderdeel van een belangrijke mijlpaal in iemands leven. Dit zorgt regelmatig voor een kippenvelmoment”

In hun werk focussen Jasper & Alexandre zich vooral op het onderhouden en creëren van duurzame relaties. Alexandre: “Ons uitgangspunt is altijd het aangaan van duurzame relaties en het toevoegen van waarde bij onze klanten in een omgeving die gebaseerd is op vertrouwen, zowel naar klanten als intern.”

“Het hebben van domeinkennis en de juiste zorg en aandacht geven aan onze partners, die ze verdienen, vinden wij het allerbelangrijkste. Niet alleen omdat we een goede sparringpartner voor zowel onze klanten als kandidaten willen zijn, maar ook omdat er in de details soms zoveel gewonnen kan worden. Het echt meedenken met klant en kandidaat, daarin kun je het verschil maken als recruiter. Daarnaast help je een organisatie een stap dichter bij hun doelen te komen. Iets wat we later in het nieuws nog wel eens zien terugkomen. Daar ben je dan soms best wel trots op.” Jasper bevestigt dat, “Het moment dat je iemand kan feliciteren met een nieuwe baan blijft een heel bijzonder moment. Je bent onderdeel van een belangrijke mijlpaal in iemands leven. Dit zorgt regelmatig voor de nodige kippenvelmomenten.”

“We zijn er trots op dat we de laatste jaren toonaangevende merken in de markt zoals DPG, Nationale postcode Loterij, maar ook medisch technologische bedrijven tot diverse Crypto relaties mogen helpen met hun vervolgstappen. Steeds vaker worden we gevraagd om ook op strategisch vlak mee te denken en vervullen we posities tot C-level.” Alexandre vult aan: “En dat nieuwe partners ons regelmatig bellen met de vraag of wij ze kunnen helpen. Een mega compliment natuurlijk. Als onze naam regelmatig wordt doorgegeven zien wij dat als het ultieme bewijs dat we goed bezig zijn.”

 

Vallen en opstaan

Het klinkt nu als een jongensdroom, maar zoals bij iedere start van een nieuwe bedrijf ging ook bij Jasper & Alexandre de eerste jaren niet vanzelf. Alexandre: “Het eerste jaar was niet makkelijk, doordat we bijna gelijktijdig met de corona crisis zijn gestart. We waren goed en wel op weg toen de crisis toesloeg en dat vroeg veel creativiteit en inzet. Als de wereld stilvalt dan is een van de eerste zaken waar bedrijven mee stoppen het aannemen van personeel. Laat dat nou precies onze core business zijn. De voornaamste les die ik hieruit heb geleerd is dat inzet wordt beloond.” Jasper: “Het heeft weinig zin om te klagen over externe factoren, belangrijker is om jezelf in de spiegel te blijven aankijken, problemen als een kans te zien en tijd en energie te stoppen in het vinden van een oplossing.”

Ze hebben veel geleerd van de eerste jaren. “We wilden alles zelf doen. Leek ons slim, om kosten te besparen. Maar we zijn er nu wel achter gekomen dat het loont om zaken die niet onder je core business vallen uit te besteden. Die dingen kosten veel tijd, vooral als je daar nog geen ervaring in hebt. Dat levert persoonlijke groei op, maar het remt ook de ontwikkeling van je bedrijf. Er zitten maar zoveel uren in de dag dat je effectief kan zijn en die moet je goed besteden.”

 

Positie verstevigen in de Benelux

Aan motivatie en ambitie geen gebrek. Ook voor de komende tijd hebben ze de doelen helder op papier. “De komende jaren willen we ons portfolio uitbreiden en onze positie in de Benelux verstevigen. Dit kan uiteraard niet zonder ons team uit te breiden en daarom zijn we op zoek naar starters en professionals die ons team komen versterken.”

Er zijn genoeg recruitment bureaus in Amsterdam, maar DigiteQ weet waarin ze onderscheidend zijn. Alexandre: “Wij zijn een organisatie die veel focus legt op een persoonlijke aanpak, zowel richting onze relaties als naar onze werknemers. Dat betekent niet alleen een prettige werkomgeving die gebaseerd is op vertrouwen, maar ook een plek waar  ruimte is om jezelf te ontwikkelen. Daarnaast krijg je bij ons de gelegenheid om echt impact te maken, iets wat je bij grote corporates minder tot niet hebt.”

 

Recruitment ook wel iets voor jou?

Alexandre: “Als je onderdeel wil worden van een snel groeiende recruitment boutique, waar je veel verantwoordelijkheden krijgt en waar ruimte is voor ondernemerschap, dan is werken bij DigiteQ zeker iets voor jou! In onze dagelijkse gang van zaken staat plezier voorop, dat zien wij echt als fundament van ons succes”, Jasper: “Zeker, als je een omgeving zoekt waar veel gelachen wordt, maar ook hard gewerkt en je ongekend goed wordt beloond voor jouw succes. Dan moet je misschien eens komen kletsen bij DigiteQ!”