Waar maakt een goede recruitment consultant het verschil?

Door: Jasper Bouw
21/02/2022
“ Je hoort het vast vaak voorbij komen het vak van recruiter. Een ongrijpbaar soort met vaak verschillende achtergronden. Toch hebben goede recruiters veel dingen gemeen. Maar wat maakt een goede recruiter echt een uitblinker en welke eigenschappen moet je nog meer hebben? In deze blog leggen we het je haarfijn uit! ”

Waar maakt een goede recruitment consultant het verschil?

Je hoort het vast vaak voorbij komen het vak van recruiter. Een ongrijpbaar soort met vaak verschillende achtergronden. Toch hebben goede recruiters veel dingen gemeen. Zo zijn ze extravert, houden ze van netwerken (en netwerkborrels) en zijn ze competitief. Maar wat maakt een goede recruiter echt een uitblinker en welke eigenschappen moet je nog meer hebben? In deze blog leggen we het je haarfijn uit! 

Communicatie skills zijn on point 

Je bent de hele dag in de weer om kandidaten aan klanten te matchen en daarbij is het belangrijk dat jij weet wat de wensen en belangen zijn. Jouw belangrijkste taak is dan ook veel communiceren met beide partijen, om zo precies te achterhalen waar de overeenkomsten liggen. Jij weet welke vragen je moet stellen en op welke manier, zodat je gesprekspartner zich op zijn gemak voel en je snel tot de kern kunt komen. 

Het stellen van de juiste vragen is dus belangrijk, maar goed luisteren misschien nog wel belangrijker! Een goede consultant kan tussen de regels door luisteren en leert zo feilloos de kandidaat of de klant kennen. 

Nieuwsgierig 

In het vak van recruiter krijg je te maken met veel verschillende organisaties en verschillende personen. Iedere kandidaat en iedere klant is anders, je moet daarom precies willen weten wat die klant of kandidaat doet. Iedere keer weer opnieuw. Daarnaast moet je je in de actualiteiten van het betreffende werkgebied verdiepen om een waardige gesprekspartner te kunnen zijn.  

Als recruiter leer je dus iedere dag iets nieuws, maar ben je ook zelf op zoek naar de laatste nieuwtjes. 

Je beschikt over goede mensenkennis

Recruitment gaat over mensen. Hoe ervaren of onervaren je ook bent: vanaf je eerste werkdag ben je continu in contact met mensen. Een goede recruiter beschikt dus ook over mensenkennis en kan razendsnel inschatten wat iemand voor persoon is en waar diegene behoefte aan heeft. Echt een connectie met iemand maken kan soms lastig zijn, maar het is voor een recruiter echt een onmisbaar ingrediënt. 

Doelgericht 

Doelgericht werken is erg belangrijk voor een recruiter. Als recruiter draag je namelijk bij aan het bedrijfsdoel: groei en winst. Het is jouw taak als recruiter om die perfecte match te vinden waardoor het bedrijf kan blijven groeien. Het is daarom belangrijk dat een recruiter zich keer op keer afvraagt: brengt dit mij snel tot de perfecte match?

Ben je een twijfelaar of een langzame beslisser? Dan is dit werk niet voor jou weggelegd

Flexibiliteit 

Werk je graag van 9-5 dan is het vak van recruiter niks voor jou. Als recruiter zet je namelijk iedere dag net dat stapje extra voor je klant en kandidaat. Dat betekent vaak ’s avonds bellen, gesprekken voeren op locaties die vooral handig zijn voor de kandidaat en snel schakelen. Jij past je aan naar hun schema en zorgt ervoor dat je altijd bereikbaar ben. Dat vraagt flexibiliteit, maar ook vrijheid omdat je niet alles tussen 9 uur ‘s-ochtends en 5 uur ‘s-avonds hoeft te doen. 

Enthousiast geworden van de baan als recruiter en denk jij dat je beschikt over de bovenstaande skills? Dat komt mooi uit want bij Digiteq hebben we een toffe functie als Recruitment Consultant open staan! Wil je meer weten? Neem dan contact met ons ons, we vertellen er je graag alles over!