Waarom solliciteren via een recruiter?

Door: Jasper Bouw
21/02/2022
“ Jaarlijks vinden tussen de 75.000 en 100.000 professionals in Nederland een baan via een werving- en selectiebureau? Een recruiter inschakelen bij het vinden van nieuwe baan kan dus een goede strategie zijn. Maar waarom zou je eigenlijk gebruik maken van een recruiter? ”

4 voordelen van solliciteren via een recruiter

Wist je dat jaarlijks tussen de 75.000 en 100.000 professionals in Nederland een baan vinden via een werving- en selectiebureau? Een recruiter inschakelen bij het vinden van nieuwe baan kan dus een goede strategie zijn. Maar waarom zou je eigenlijk gebruik maken van een recruiter? 

 

Streepje voor 

Een van de belangrijkste voordelen is dat je al een veel beter beeld hebt van het bedrijf en de vacature voordat je gaat solliciteren. Een recruitment bureau heeft veel meer achtergrondinformatie over een functie en het bedrijf, dan wanneer je alle informatie uit een vacaturetekst of van de website moet zien te ontrafelen. Zo weet je beter wat je te wachten staat en of de functie echt bij je past. 

 

Nieuwe kansen

Een bijkomend voordeel is dat door alle extra informatie je van de recruiter krijgt je in aanraking komt met vacatures waarvan je in eerste instantie denkt: ‘Nee, niks voor mij’, maar door net dat beetje extra informatie zou het wellicht toch de baan van je dromen kunnen zijn. 

 

Eerlijke feedback 

Het kan natuurlijk voorkomen dat je wordt afgewezen. Gelukkig krijg je van een recruiter altijd eerlijke feedback en hoef je het niet te doen met een standaard afwijs mailtje. Een recruiter vertelt je precies wat je sterke en zwakke punten waren tijdens het gesprek en hoe je dat de volgende keer kunt verbeteren. Ook nog eens erg leerzaam dus!  

 

Minder tijd en moeite 

Solliciteren is een tijdrovende klus, die je vaak naast je huidige baan moet doen. 75% van de werknemers zijn latent werkzoekend. Dit betekent dat ze niet actief op zoek zijn naar een baan, maar wel open staan voor een carrièreswitch. Een recruitment bureau houdt de vacatures voor je in de gaten, denkt mee over jouw wensen en helpt je bij de introductie. Een CV versturen is dan vaak voldoende. 

Daarnaast helpt een recruitmentbureau je ook bij het voorbereidingen van het sollicitatiegesprek en neemt de salarisonderhandelingen voor je uit handen. Scheelt je weer een moeilijk gesprek. 

 

Wil jij weten wat solliciteren via een recruitmentbureau voor jou betekent? En ben je benieuwd welke carrièrekansen DigiteQ voor jou heeft? Neem dan vrijblijvend contact met ons op en dan helpen we je graag verder!