Success Story : Evonik Porphyrio

Over Evonik Porphyrio

Evonik Porpyrio is ongeveer 5 jaar geleden ontstaan als een spin-off van de KULeuven. Het bedrijf is actief als data-specialist in de landbouw- en veesector. Ze werken met biologische data en doen aan modellering, productieplanning & automatisering van deze data. IoT en Big Data zijn de bouwstenen van dit bedrijf!

Het bedrijf beheert grote productiedata en ontwikkelt applicaties a.d.h.v. verschillende technologieën om deze productiedata om te zetten in waardevolle informatie voor het management.

 

Het probleem

  • Recentelijk zijn twee data engineer posities vrijgekomen
  • Dringend behoefte aan meer senioriteit in het data-team
  • Spreken veel niet passende kandidaten.

 

Het doel

In korte tijd twee vrijgekomen posities invullen in het data-team en de werkdruk in het team verlagen. Daarnaast was het belangrijk om Evonik in contact te brengen met de beste data engineers in de markt die niet alleen inhoudelijk aansluiten, maar ook vooral op sociaal vlak in het team en bij de organisatie passen. Alles voor de beste match!

De uitdaging

In een competitieve en schaarse markt is het een uitdaging voor Evonik om in contact te komen met de beste data engineers in de markt. Door vertrek van enkele medewerkers in het data-team was het belangrijk om deze posities zo snel mogelijk in te vullen. Zodat de werkdruk zou afnemen en de andere teams optimaal ondersteund kunnen worden vanuit het data-team.

Het resultaat

Een prettige en succesvolle samenwerking. Waarbij Evonik via Digiteq binnen 8 weken 2 nieuwe senior collega’s heeft mogen verwelkomen in het development team. Daarnaast heeft Digiteq ook de rol van technical analist weten in te vullen, waar we al een tijd naar opzoek waren via andere bureau’s.

Inspire

11
Gesprekken met developers

Connect

3
Kandidaten gestart

Impact

1
Jaar partnership

“Gezien de schaarste in de markt voor goede IT-professionals werken we nu sinds een jaar samen met Digiteq. In korte tijd heeft Digiteq ons goed leren kennen, en zijn ze een verlengstuk van Evonik Porphyrio geworden in de markt. Op technisch vlak begrijpen ze goed waar onze behoeftes liggen en besparen ze ons tijd door enkel passende kandidaten aan te leveren. Momenteel heeft Digteq 3 urgente senior posities ingevuld, waar we erg blij mee zijn. Wij zijn tevreden over de samenwerking met Digiteq en zijn blij om dit verder te zetten in de toekomst.

Bart Kemps

COO

Meer weten?

Wil jij ook gebruik maken van ons netwerk? Of wil je vrijblijvend advies over de uitdagingen binnen jouw organisatie of team? Maak vrijblijvend een afspraak.

 

Neem contact met ons op +31 (0)20 2900079 of stuur een email naar info@digiteqwork.nl.