Het succesverhaal van Marleine

Door: Jasper Bouw
02/05/2024
“ 5 jaar geleden hebben we Marleine geholpen bij het vinden van haar droombaan. Samen kijken we terug op deze fantastische mijlpaal.”

Recent ben ik uitgenodigd op het 5-jarig jubileum van Marleine. Vijf jaar geleden hebben we Marleine mogen helpen bij het vinden van haar droombaan en vijf succesvolle jaren later blikken we samen terug op deze fantastische mijlpaal.

Wat zijn je hoogtepunten geweest bij Fortezza?

“Bij Fortezza heb ik de afgelopen jaren mogen werken aan toffe projecten binnen de (semi) overheid. Zo heb ik bij het Nationaal Dataportaal Wegverkeer (NDW) gezorgd dat we steeds meer inzicht kunnen verkrijgen in de verkeersdata en zorg ik nu binnen de Rotterdamse haven voor een vlotte en veilige doorstroming van goederen. Daarnaast hebben we binnen Fortezza Software ook zeker niet stilgezeten en zet ik mij in voor “Hacken op de Hei”, een teamdag voor de Softwareprofs binnen Fortezza om even buiten onze klanten te leren van elkaar. Natuurlijk is er ook niet enkel het contact binnen Fortezza Software, maar heb ik mij ook lange tijd ingezet voor de feestcommissie voor gezelligheid en gekkigheid Fortezza breed, met toch als toppunt het Casino Royale kerstfeest in Madurodam.”

Welke ontwikkeling heb jij de laatste 5 jaar doorgemaakt?

“De afgelopen jaren heb ik flinke meters gemaakt op persoonlijk en technisch vlak door te werken aan complexe maatschappelijk relevante projecten. In deze projecten heb ik al veel mogen leren van inspirerende collega’s en in de samenwerking met de vele klanten. Daarin heb ik geleerd om veelal vanuit het functionele waarom en hoe te denken en de code daarop te laten volgen. Deze gedachtegang wordt zeker ondersteunt door concepten en producten als event-driven architectures, domain-driven design en Flux Capacitor. Aansluitend heb ik mij op persoonlijk vlak ontwikkeld door de cursus “Adviseren met Impact” (van Harte & Lingsma) en “TOGAF” (The Open Group,  Global Knowledge).”

Welke advies zou jij een developer geven die zichzelf verder wil ontwikkelen?

“Uiteindelijk leer je het meest van meters maken bij toffe opdrachten. Maar het bezoeken van conferenties, meetups en het volgen van cursussen zijn essentieel om uit de bubbel van de huidige stack te stappen.”

Hoe heb jij het proces en de samenwerking met DigiteQ ervaren?

“Erg Goed! Ik had zeker het gevoel dat ik gehoord werd in mijn wensen en ga nog steeds elke dag met plezier naar mijn werk. Zo kon ik aangeven wat ik wel en niet wilde en daar kon ik ook de tijd voor nemen, iets wat veel recruiters vaak nalaten. Vaak heb je alleen telefonisch contact met een recruiter, maar we hebben elkaar inmiddels al vaak gezien op het kantoor van Fortezza!”

Wil jij eens vrijblijvend met Marleine in gesprek over de stappen die ze heeft gezet, Java Conferenties of over Fortezza? Stuur haar een DM of kom eens langs bij Fortezza voor een kop koffie!

Ben jij benieuwd naar wat DigiteQ voor jou kan betekenen en wil je sparren over jouw mogelijkheden in de markt? Neem dan vrijblijvend contact met mij op, bel +31 (0) 20 8090359 | +31 (0)6 41588717 of e-mail naar jasper@digiteqwork.nl