Wil jij als developer ‘echt’ maatschappelijk impact maken?

Door: Jasper Bouw
30/10/2023
“ Lees hoe je maatschappelijk impact kan maken als developer. Maak kennis met Klup, een inspirerend initiatief dat zich inzet om 50-plussers met elkaar te verbinden en gelukkig te maken. ”

Lees hoe je maatschappelijk impact kan maken als developer bij Klup. In de Tech-sector in Nederland is het aanbod van sociaal maatschappelijke projecten waar je echt impact kan maken helaas beperkt. Maak kennis met Klup, een inspirerend initiatief dat zich inzet om 50-plussers met elkaar te verbinden en gelukkig te maken. Als developer bij Klup kan je werken met de nieuwste technologieën en maatschappelijk het verschil maken. 

Klup: de kracht van sociale innovatie

Klup, opgericht door Michelle Wolters en Michiel van den Berg, is ontstaan uit een persoonlijke ervaring en een diepgaande maatschappelijke behoefte. Het verhaal begon toen de vader van Michelle alleen kwam te staan en verhuisde naar Amsterdam. Hij stond voor de uitdaging om in de grote stad dezelfde warmte en gezelligheid te vinden die hij in Brabant had ervaren. Hoe kon hij een nieuw sociaal netwerk opbouwen?

Dit was het startpunt voor Klup, dat een moderne en plezierige online oplossing biedt voor eenzaamheid naarmate je ouder wordt. Klup streeft naar het verbinden van mensen online en het creëren van mogelijkheden voor offline ontmoetingen en activiteiten. Het is een platform dat niet alleen technologie omarmt, maar ook de kracht van gemeenschap inzet om eenzaamheid (positief) te bestrijden. 

Meer dan development

Als developer bij Klup ga je meer doen dan alleen code-kloppen. Je bent een belangrijk onderdeel van een beweging die de levens van duizenden ouderen positief gaat beïnvloeden. Bij Klup gaat het niet alleen om het ontwikkelen van een app; het gaat om het bouwen van bruggen tussen generaties en het helpen van mensen om een actiever en avontuurlijker leven te leiden.

Dagelijks verbindt Klup duizenden ‘kluppers’, aan elkaar. Het platform heeft erkenning gekregen door het winnen van verschillende prijzen en awards, en dat is slechts het begin. Klup heeft een missie: “Zoveel mogelijk 50-plussers verbinden en inspireren om niet langer alleen, maar samen ervaringen te delen.” Met inmiddels meer dan 125.000 geregistreerde kluppers, 230.000 gemaakte connecties en bijna 50.000 plaatsgevonden activiteiten is Klup klaar om haar impact op te schalen. 

Bouw mee aan een betere wereld

Bij Klup draait alles om sociaal ondernemen. Het bedrijf stelt maatschappelijke winst boven commerciële winst. De inkomsten uit het lidmaatschap worden geherinvesteerd om de dienstverlening te verbeteren en de maatschappelijke impact te vergroten. Als developer bij Klup ben je een essentieel onderdeel van deze missie. Samen met een jong en creatief team maak je dagelijks het leven van alle kluppers mooier en zie je dat jouw technische vaardigheden echt het verschil maken in iemands leven. 

Maatschappelijk impact maken als developer

  • Je kunt jouw technische vaardigheden inzetten voor een mooi doel: het bestrijden van eenzaamheid onder 50-plussers.
  •  Klup biedt een stimulerende, innovatieve omgeving waarin je jezelf continu kunt ontwikkelen.
  • Je wordt onderdeel van een gepassioneerd team dat gelooft in het maken van een echte, positieve impact.
  • Het bedrijf waardeert niet alleen jouw technische bijdrage, maar ook jouw betrokkenheid bij het maatschappelijke doel.
  • Veel vrijheid en verantwoordelijkheid & werken binnen een hybride/remote team.

Wil jij lid worden van de Klup familie? Of maatschappelijk impact maken als software developer? Neem vrijblijvend contact op met DigiteQ om jouw mogelijkheden door te nemen.